14.6.07

Pokusy s blogmi

Prvýkrát publikované: Apríl 28th, 2006 sskba-->

Možno sa čudujete, prečo z ničoho nič existujú až dva (nastala troška zmena) blogy pre jednu organizáciu, resp. jej časť. Pravdupovediac, každému z nich niečo chýba, ale niektoré funkcie majú veľmi dobré. Rozhodnutie bude len na vás, zatiaľ budú prístupné obe verzie - články jednoducho prekopírujem, i keď podľa pravidiel blogovania, by to malo byť neprípustné.

Prvým pokusom bolo osloviť http://blog.sme.sk, ale tam nie je možné urobiť blog, ktorý nezastrešuje jeden autor. Upútavky na akcie sú akoby reklama, preto vlastne odporujú kódexu blogera. Vlastne, ak by sa také dačo uverejnilo, tak len súkromne - ale ide o propagáciu, takže na to som radšej založila tieto dva nové blogy - a neviem si vybrať :-)
http://ssk-ba.blog.sk/
http://ssk-ba.blogspot.com/
http://sskba.blognito.sk (server blognito.sk je už nefunkčný - takže zasa je založený nový blog - dodaná poznámka v júny 2007) - pribudol k pôvodným dvom, keďže náš blog na blog.sk som sa rozhodla ďalej neaktualizovať - po troch mesiacoch bude teda vymazaný (nie je príliš čitateľný, ale chcela som ešte nájsť slovenskú náhradu, kým by som sa rozhodla pre blog, ktorého administrácia je v angličtine)

Čo je to vlastne blog?

Je to DENNÍK - teda niečo na ten spôsob. Môžte tam napísať čokoľvek, čo vás napadne, pravdaže v súlade s pravidlami daného prevádzkovateľa.

Výhodou blogu je, že máte spätnú väzbu, pretože pod každým príspevkom sa nachádza možnosť reagovania.

Môžte sa v ňom vyrozprávať zo svojich problémov, upozorniť na ne, resp. informovať o tom, ako skvelo sa dali zvládnuť, a že to vlastne nakoniec až také problémy neboli, že to bola len veľmi ťažká cesta, ako sa dostať k cieľu :-)

Blog by mal skôr obsahovať eseje - viď predošlý bod :-)

V prípade záujmu o prispievanie na blog, resp. založenie si vlastného blogu (napr. pre knižnicu, aby mohla lepšie komunikovať s čitateľmi) tu môžem občas napísať pár slov k postupu, resp. ako prispievať do blogu a ďalšie informácie, ktoré ma teraz nenapadnú…

V prípade, že chcete vo svojej reakcii uverejniť nejaké odkazy na e-maily, alebo chcete chrániť váš e-mail pred spamom - píšte ich vo formáte meno[@]domena.sk. To je len taká malá rada… …pravdaže tá forma môže byť iná (to je len môj návrh).

Tak úspešné blogovanie a veľa ohlasov prajem vašim blogom (a vaším príspevkom na tomto blogu).
JJ

Žiadne komentáre: