14.6.07

Čo chcete vedieť o blogu?

Prvýkrát publikované: Apríl 28th, 2006 sskba-->

Pre mňa základná otázka, pretože sa toho dá veľmi veľa napísať, alebo aj veľmi málo. Závisí od záujmu jednotlivca.

Možno by som mala začať niečo o kódexe blogera.Kódex blogera má vystavený každý prevádzkovateľ blogu, a skôr ako sa bloger registruje, tak musí zaškrtnúť, že súhlasí s kódexom.

Väčšinou sú tam veci ako - na blogu je zakázané šíriť pornografiu, rasizmus a ďalšie protispoločenské veci. Vlastne všetko, čo by mohlo byť určitým spôsobom trestne postihnuteľné.
Ďalej by sa nemala šíriť reklama - ani skrytá - prostredníctvom blogu (preto napr. mi neschválili istí prevádzkovatelia blog - že aj upútavky na činnosť a akcie sú skrytá reklama, ale že blog mi za to nezrušia, len to má byť ako súkromné, ale ja som predsa chcela informovať verejnosť… takže asi tak), ale tento bod nie je v každom kódexe. Najlepšie je preštudovať si niekoľko kódexov. Niekde napr. nájdete aj možnosť, že môžte ku kódexu napísať pripomienky.

Ďalej si treba pri blogovaní všímať informácie od prevádzkovateľa blogu. Každá zmena je oznámená, v niektorých prípadoch sa novinky zobrazujú priamo po prihlásení blogera, takže nepríde o žiadnu novinku, avšak nie je to pravidlo. Novosti sa týkajú hlavne uverejňovania príspevkov - obmedzenie počtu príspevkov za deň, alebo koľko príspevkov za hodinu možno pridať na hlavnú stránku blogu a podobne.

…týchto pár kvapiek by pre začiatok mohlo stačiť……čakám prípadné otázky……ďakujem za prvé ohlasy, veľmi si ich vážim, a dúfam, že prejdeme na poriadne blogovanie…P.S.: Bol tu jeden nápad zvonka - že prečo nemáme blog vrámci vlastného portálu (hneď mi bolo ponúknuté aj riešenie), no ale neviem, veď práveže som chcela vytiahnuť informácie von - aby nezostávali len našími…

Žiadne komentáre: